Продавець Интернет-магазин "formo4ka" розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
1837 відгуків
Некоторые товары недоступны к отправке.Режим карантина
+380667126958
+380667126958
+380966656498
+380631685678
УкраинаКиївул.Бориспольская,1
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
formo4ka.com.ua
Кошик

Переваги готування їжі в чавунному посуді

Переваги готування їжі в чавунному посуді

Чи не найголовніше місце на кухні відводиться чавунному посуді. Вона – класичне виконання кулінарної начиння, що пройшло перевірку часом і кухнями світу: кожна народність має свою модифікацію чавунного посуду.

В Азії – це казан, в Китаї – вок, Африці – таджин, Італії – деко для піци, Америці – гриль для бургерів. З допомогою чавунного посуду легко відтворюються популярні техніки приготування, а страви відрізняються оригінальним смаком, корисністю, віддають димком і ароматом печі. Приводів отримати на кухні чавунну начиння – сила-силенна, а голосів «проти» практично немає.

Особливості чавунного посуду

Якщо звернутися до історії посудного ремесла, чавунна начиння знаходиться біля самих її витоків, старше тільки глиняні черепки. У чавунному посуді (купити пропонує наш інтернет-магазин «Форма») готувати легко і просто, вона не вимагає особливого догляду, має значний термін служби – чавунну начиння можна включати в список спадщини.

Навіть людина з посередніми кулінарними можливостями впорається з чугунками. Тому-то ми і спостерігаємо тріумфальне повернення чавунного посуду (відгуки про неї один краще іншого) в кухонний ужиток. По суті, вона його не покидала, просто на час вирушила в засіки і на антресолі. Зараз, коли ейфорія від «чарівного» тефлону стихла, чугунки впевнено зайняли своє місце на кухні сучасної господині – перевірені часом, готові до нових кулінарних звершень!

Можна як завгодно довго викривати сучасну посудну промисловість, пропонує необізнаній споживачеві дорогі сковорідки і каструлі, але краще тихо-мирно купити чавунну начиння – страви в ній вийдуть смачними, як у коханої бабусі (вона ж чугунки і використовувала для своєї вигадки). За великим рахунком, якісної, довговічної і заслуговує уваги посудом є чавунна, керамічна і мідна – та, що як не парадоксально, використовується людьми з давніх століть. Виходить, винаходити велосипед на кухні ні до чого.

Переваги чавунного посуду говорять самі за себе:

  1. Чавун – ідеальний провідник тепла, греющийся довго, але рівномірно. Чавунні сковорідки – чудо із чудес, що дозволяє не тільки смажити, але і тушкувати, томити, покривати фритюру.
  2. Чавун витримує високі температури, не боїться відкритого вогню. Навіть якщо ви поставите розпечену сковороду під струмінь холодної води, з нею нічого не буде, метал пройшов багаторазову загартування на заводі, тепер йому нічого не страшно.
  3. Продукти в чавунному посуді не пригоряють, з часом на ній утворюється власний антипригарний шар.
  4. У чавунному посуді можна тривалий час підтримувати точну температуру.
  5. Чавун можна використовувати на будь плиті (крім моделей з скляною поверхнею), мангалі, відкритому вогні, духовці.
  6. Чавунний посуд вимагає мінімального використання масла.
  7. Чавунна начиння представлена в широкому розмаїтті.

Секрети готування в чавунному посуді

Власне кажучи, особливих секретів немає, навіть просто нарізані і складені в чавунний казанок овочі або м'ясо вийдуть соковитими і ароматними при мінімальному використанні спецій. У чавунному посуді (ціни на сайті formo4ka.com.ua демократичні і привабливі) готується практично все: м'ясо, овочі, риба, гриби, випічка, гарніри, птиця, перші страви, млинці і оладки. Начиння з чавуну підходить страв, що не вимагає різкого перепаду температур, вона дає відмінну скоринку, виступаючи бюджетною альтернативою фритюрниці.

Без чавунного посуду не обійтися, якщо мова заходить про:

  1. Плові. Для цієї страви нічого краще товстостінного казанка не придумано, і навряд чи буде придумано в майбутньому.
  2. Стейках. Тільки на чавунній сковорідці-гриль виходить автентичний за смаком і зовнішнім виглядом соковитий стейк, прочив альтернатив не існує.
  3. Курчатах-тютюну, бургерах і гамбургери. Страви американської кухні суцільно готуються на товстостінному чавуні.
  4. М'ясі. Секрет простий – товсті стінки чавуну, вбираючи тепло, потім віддають його підготовлюваного м'яса, в результаті навіть самий твердий шматочок пустить сік і стягне м'яким.

У чавунних каструлях виходять дуже смачні борщі і супи, а форми для запікання дозволять ласувати добре пропеченою ароматною випічкою. Але приступаючи до готування на великій начиння, пам'ятайте про деякі її особливості: приготування кислих продуктів та ловлення в томатному соусі не самим кращим чином позначається на стані антипригарного шару. Готування з додаванням вина або оцту теж краще уникнути, щоб не відчувати природно утворилося антипригарне покриття.

В принципі, чавунна начиння стоїчно переносить всілякі кулінарні експерименти, просто кислі продукти набувають на ній своєрідний металевий присмак у процесі готування чавун збагачує їжу залізом, це ще один його плюс. Із-за особливостей складу продуктів з кислим середовищем, з ними це відбувається занадто явно.

Чавунний посуд – головний кухонний довгожитель. Доповніть кухню класикою і гордістю фаянсовій промисловості – чугунками від інтернет-магазину Formo4ka!Краще відкласти чавунну сковороду в сторону, якщо необхідно посмажити білу рибу з ніжною текстурою: тилапию, минтай, хек, вона ризикує розвалитися на волокна і перетворитися в малоапетитну кашку. Ще одне застереження стосується випадків послідовного приготування різнопланових продуктів на чавунній сковороді. Після смаження м'яса ретельно вимийте, а краще сковороду прожарити на вогні, перед тим, як приступати до приготування солодких млинців і оладок – чавун вбирає запахи, тому готову їжу в ньому зберігати не рекомендують.

«Форма» – кращий магазин чавунного посуду

Зараз вибір серед чавунної начиння вражає, імениті посудні компанії або виробляють посуд тільки з чавуну, або мають великі лінійки даного типу продукції. Чавун вітчизняного виробництва радує демократичною ціною, але його зовнішній вигляд залишає бажати кращого – чорні каструлі грубих форм доводиться тримати подалі від людських очей, хоча зі своїми обов'язками вони справляються.

Импортные чугунки краше, но дороже. Европа – оплот традиций во всем, в производстве чугунной посуды в том числе. Шведская фирма SKEPPSHULT не приемлет ничего, кроме чугуна, выпуская симпатичную чугунную посуду, цена которой приемлема и доступна украинскому потребителю. Она отличается от аналогичной отечественной утвари окультуренным внешним видом и безопасностью – шведы заморочены на здоровье и экологии и не обрабатывают продукцию солидолом, как это делают местные производители.

Чугунная посуда французской компании Le Creuset – вовсе эталон совершенства. Как французам удалось сделать из неказистого чугуна стильную и элегантную посуду – вопрос. Олдскульно и вкусно выглядит американская посуда Lodge, бренд в основном производит товары для гриля – излюбленного метода приготовления американцев. А вот перед тем, как купить чугунную кастрюлю made in China, подумайте дважды – в Китае с металлом туго, из-за чего китайцы порой используют облегченный, серый чугун – технический и канцерогенный материал.

Пам'ятайте, чавунний посуд – головний кухонний довгожитель. При її появі сучасні антипригарні сковорідки нервово курять в сторонці. Не застосовуйте можливістю доповнити кухню класикою і гордістю фаянсовій промисловості – чугунками від інтернет-магазину Formo4ka!
Інші статті