Продавець інтернет магазин "формочка" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2787 відгуків
promo_banner
+380 (66) 712-69-58
+380 (96) 665-64-98
+380 (63) 168-56-78
вул.Бориспільска,1, Київ, Україна
formo4ka.com.ua
Кошик

Готуємо чавунну посуд до першого приготуванні їжі

Готуємо чавунну посуд до першого приготуванні їжі

У чавуну особливі, неповторні властивості, що передаються виробів, створеним з нього. Чавунний посуд для кухні незамінна, страви, приготовані на ній, відрізняються автентичним смаком, ароматом і текстурою: за умови, що начиння була правильно підготовлена і відповідним чином використана.

Особливості чавунного посуду

Чавун відомий людству з незапам'ятних часів. Він являє собою сплав заліза з вуглецем і широко використовується не тільки посудній промисловістю, а й іншими галузями господарства. Вважається, що секрет лиття чавуну прийшов з Китаю. Умільці Піднебесній ще в VI столітті до н. е. кували чавунні декоративні вироби, не використовуючи цінний матеріал для кулінарних потреб. І тільки у XII столітті, згідно однієї з версій, посуд з чавуну почала проводитися в Європі. Висока вартість такої начиння прирівнювала її до коштовностей – купити чавунну посуд могли лише привілейовані особи.

Масове виробництво чугунков почалося тільки в XVIII столітті завдяки Абрахаму Дербі, изобретшему доменну піч, значно полегшила процес плавки металу. Чавун став набагато дешевше, а посуд з нього вийшла, нарешті, в широкі маси. Господині не могли натішитися: в народі навіть говорили про «чарівних казанках» Абрахама, які готують швидко, а головне – смачно. Сьогодні купити чавунну посуд (відгуки про неї в переважній більшості позитивні) не проблема, проблема – вибрати підходящу модель серед величезного розмаїття.

Але перед тим, як почати мучитися муками вибору, рекомендуємо ознайомитися з особливостями чавунного посуду, яких чимало. Перша відмінність – зовнішнє, чугунки відрізняються від кухонних «побратимів» темним насиченим кольором металу, крім того, вони:

  1. Досить важкий. Вага великого чавунного казана доходить до 3-5 кг, тендітної господині буде не просто з такою начинням, зате вона допомагає підкачати руки.
  2. Довго прогріваються, і так само довго тримають тепло.
  3. Гарантують рівномірне готування продуктів, зберігаючи їх корисність.

Готуємо чавунну посуд до використання

Чугунки – посуд невередлива, порівняно з тендітною керамікою або ніжним тефлоном, просто куленепробивна. Тим не менш, використовувати її слід правильно, дотримуючись деякі правила, що стосуються першого застосування. Щоб чавунний посуд (ціна на неї невисока в нашому інтернет-магазині «Форма») служила вірою і правдою, і не завдала шкоди здоров'ю, поступите з новопридбаними чугунками наступним чином:

  1. Позбавляємо посуд від ручок, якщо вони з пластику або дерева.
  2. Ретельно миємо посуд в теплій воді або мильному розчині, використовуючи малоабразивную губку. Не дивуйтеся, якщо губка стрімко почорніє: на чавунці може бути нагар – слід багаторазової загартування металу, і залишки мастильного матеріалу. Виробник нерідко змащує посуд солідолом або машинним маслом, щоб на ній не утворилася іржа до того моменту, як вона потрапить на вашу кухню. Ці речовини нічого хорошого для організму не несуть, і повинні видалятися ретельним чином.
  3. Протираємо чугунки паперовим рушником і водружаем на включену пальник – нехай гарненько просмажаться на сильному вогні. В процесі прожарювання посуд почне диміти білим – це норма, продовжуємо прокалку, поки білий дим не зникне, він не повинен мати їдкого і неприємного запаху. Прожарений чавунець швидше за все змінить колір з насичено-чорного з красивим глянцевим блиском, на мутнувато-сірий з матовим покриттям.
  4. Промиваємо чавунець проточною водою. Деякі чекають, поки він охолоне, інші підставляють під струмінь розпечену посуд – особливої різниці немає. Чавунна начиння не боїться перепадів температур, метал «готова» до цього, так як пройшов багаторазову загартування на заводі. Якщо чавунець не витримав «підготовки», тріснув або зламався – розлучіться з ним без докорів совісті, наш магазин чавунного посуду Formo4ka такий посудом не займається, у нас тільки якісні моделі чавунного посуду.
  5. Чавунний посуд для кухні незамінна, страви, приготовані на ній, відрізняються автентичним смаком, ароматом і текстурою: за умови, що начиння була правильно підготовлена.Повертаємо чавунець на пальник, чекаємо випаровування зайвої вологи і щедро насипаємо в посуд великої кам'яної солі. «Смажимо» сіль, періодично помішуючи, поки вона не придбає жовтуватий колір і не почне «стріляють», на це піде ще хвилин 10. Сіль «витягує» з поверхні посуду сторонні шкідливі речовини, якщо такі на ній були.
  6. Після видалення солі обполіскуємо посуд і даємо їй висохнути, знову повертаючи на пальник – тепер мешканці позбавлені виробничої мастила і сторонніх, «некулинарных» речовин.
  7. Зняту з конфорки посуд, ще добре гарячу (не холодну!) ретельно змащуємо соняшниковою рафінованою олією по всій поверхні, не тільки всередині. Пористий чавун швидко вбере масло, надлишки легко видалятись паперовим рушником.
  8. Змащену маслом посуд відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку, поміщаючи її верх дном – це важливо, так олія зможе стікати вниз. Залишаємо чугунки мінімум на 3 години, за цей час масло висохне, утворивши на поверхні посуду (недорого знайдете на сайті formo4ka.com.ua) блискучу плівку. При бажанні процедуру прокалки в духовці можна повторити, в такому випадку глянсовий блиск буде ще більш яскраво вираженим.

Завдяки цим нескладним маніпуляціям, ви отримати посуд, готову до використання, до якої нічого не прилипне при смаженні на мінімальній кількості олії – страви вийдуть дійсно корисними і дієтичними. Деякі господині пропускають окремі етапи підготовки, обмежуючись прокалкі з сіллю. Але саме дана послідовність дій вважається найбільш повною.

Наш магазин посуду бажає вам вдалих покупок, і нехай новопридбані чугунки радують вас прекрасними і корисними стравами багато років!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner