Цей пристрій є спеціальним приладом, який дає змогу безперервно контролювати й вимірювати спиртову здатність (міцність у спирті або дистиляті). Простіша назва пристрою — Папуга. Складається прилад із циліндра, у який вставляють ареометр, підводної трубки (вхід розташований у нижній частині пристрою) і відвідної трубки, розташованої вгору. До цього приладу чудово підходять ареометри АСП-3, а також більшість інших ареометрів, представлених на сьогодні.
Правила під'єднання
Під'єднувати цей прилад треба перед дистиляцією (ректифікацією). Спочатку відбувається з'єднання шланга відбору дистиляту (внутрішня або зовні) з вхідним з'єднанням Папуга. Далі потрібно підставити ємність під готовий дистилят до вихідного з'єднання приладу контролю або використовувати шланг, прикріплений до вихідного з'єднання й спрямований у чан із готовим дистилятом. Спірометр поміщають всередину основного циліндра і вже після цього починають дистиляцію (ректифікацію).
Принципи роботи
Отже, спирт (самгон), який надходить у цей прилад контролю, заповнює циліндр зі спиртометром і переливається через вихідне з'єднання за допомогою шланга в чан із готовим дистилятом. Водночас відбувається спливання спиртометра з показаннями міцності напою в цей період часу. Треба зауважити, що максимально точне вимірювання спиртуозності в напої досягається за його температури 20 °C. За вищої температури спиртометр може показати завищені показники міцності.
Основні | |
---|---|
Виробник | Склоприлад |
Країна виробник | Україна |
Наличие термометра | Ні |
Матеріал | Скло |
Користувальницькі характеристики | |
Призначення | Для алкогольних напоїв |
- Ціна: 330 ₴