Запечена курка з баклажанами. Рецепти від formo4ka
Ще доступно зустріти на ринках весняно-літні овочі варто спробувати приготувати курку з баклажанами. Дане блюдо відноситься до середземноморської кухні. Воно досить легко у виконанні і не потребує багато часу.
Покроковий рецепт запеченої курки від інтернет-магазину formo4ka
Для приготування цієї страви необхідно використовувати форму для запікання з достатньою глибиною, для цього чудово підійде чавунна гусятниця. Основні етапи приготування:
- Наріжте баклажани уздовж тонкими смужками. Пересипте сіллю і залиште на 15-20хвилин. Далі обсмажте слайсы на рослинному маслі, потім викладіть їх на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Для смаження баклажанів чудово підійде чавунна сковорода.
- Розріжте філе куряче як на відбивні і відбийте через шар харчової плівки.
- Розкладіть в рясно змащену маслом форму для запікання трохи внахлест баклажани, приправлену спеціями курячу грудку, далі ще один шар баклажанів, викладіть нарізані кільцями помідори, присипавши зверху рубаною зеленню і часником. Зверху полийте помідори сметаною або майонезом. На завершення посипте тертим сиром.
- Запікати страву необхідно в розігрітій до 180 градусів духовці, час приготування – 25-30 хвилин поки не утвориться золотава скоринка. Після запікання потрібно дати страві охолонути протягом 15 хвилин. Перед подачею присипте свіжою зеленню.
Магазин посуду Київ formo4ka.com.ua пропонує широкий асортимент товарів для приготування страв та сервірування столу
Для збереження у страві максимальної кількості вітамінів, поживних речовин необхідна чавунний посуд Київ. Краща посуд для подачі цієї страви розміщена в каталозі інтернет-магазину. Дізнатися більше про всіх рецептах від нашого інтернет-ресурсу доступно на сторінці в соцмережі ФейсБук, перейшовши по хештегу #формочка_рецепты.