Цей пристрій є спеціальним приладом, який дає змогу безперервно контролювати та вимірювати спиртуозність (міцність у спирті або дистиляті). Простіша назва пристрою — Папуга. Складається прилад із циліндра, у який вставляють ареометр, підводної трубки (вхід розташований у нижній частині пристрою) і відвідної трубки, розташованої вгору. До цього приладу чудово підходять ареометри АСП-3, а також більшість інших ареометрів, представлених на сьогодні.
Правила під'єднання
Під'єднувати цей прилад треба перед дистиляцією (ректифікацією). Спочатку відбувається з'єднання шланга добору дистиляту (внутрішня або зовні) з вхідним з'єднанням Папуга. Далі потрібно підставити ємність під готовий дистилят до вихідного з'єднання приладу контролю або використовувати шланг, прикріплений до вихідного з'єднання й спрямований у чан із готовим дистилятом. Спірометр поміщають всередину основного циліндра і вже після цього починають дистиляцію (ректифікацію).
Принципи роботи
Отже, спирт (самгон), який надходить у цей прилад контролю, заповнює циліндр зі спиртометром і переливається через вихідне з'єднання за допомогою шланга в чан із готовим дистилятом. Водночас відбувається спливання спиртометра з показаннями міцності напою в цей період часу. Треба зауважити, що максимально точне вимірювання спиртуозності в напої досягається за його температури 20 °C. За вищої температури спиртометр може показати завищені показники міцності.
Сталь AISI 304 висота циліндра для ареометра — 250 мм; діаметр циліндра для ареометра — 25 мм. |
Розміри (Ш х В): | 120 x 330 мм |
Діаметр приладу: | 27 мм |
Діаметр вхідної трубки: | 13 мм |
Діаметр вихідної трубки: | 9 мм |
Об'єм приладу: | 100 мл. |
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Призначення | Спирт |
Наличие термометра | Ні |
Довжина | 270 мм |
- Ціна: 680 ₴