Ареометр виномер-півомер на три шкали "Брікс" (°Bx) — чудове рішення для ножових виноробів, які люблять свою справу!
Цей прилад дасть змогу виміряти:
- Порівняно вміст алкоголю
- Питомої щільності цукру в розчині
- Середня кількість цукру в розчині "Brix" (Брикс)
Шкала Брикса використовується в харчовій промисловості для вимірювання середньої кількості цукру у фруктах, овочах, соках, вині, безалкогольних напоях.
Розчин у 25°Bx — 25% (вага/вага), означає 25 грамів сахарози в 100 грамах рідини. Або, виявляючись інакше, у 100 грамах розчину містяться 25 грамів сахарози та 75 грамів води.
Перед початком використання переконайтеся, що ареометр і циліндр (або інша посудина) абсолютно чисті. Наберіть у циліндр (або іншу судину) рідину, що випробовується. Пориньте в рідину ареометр, надавши йому невеликий обертальний рух для видалення бульбашок повітря на стінках ареометра, які можуть впливати на точність показань приладу. Переконайтеся, що ареометр вільно плаває, не торкаючись стінок посудини. Щойно положення ареометра стабілізується, зчитуйте показання з його шкали. Водночас показання треба зчитувати нижнім краєм зміну (див. малюнок).
Усі вимірювання треба проводити за температури рідини +20 °C (температура калібрування шкали). Якщо температура рідини вища, використовуйте таблицю коригування.
Основні | |
---|---|
Виробник | Склоприлад |
Країна виробник | Україна |
Призначення | Цукор |
Наличие термометра | Ні |
Матеріал | Скло |
Довжина | 165 мм |
- Ціна: 108 ₴